image
 |  2 3 Січня 2022 | 19:09

Ягодин: водій вантажівки задекларував не весь товар

29 грудня 2021 року до пункту пропуску «Ягодин» Волинської митниці заїхав вантажний автомобіль з вантажем «побутова техніка (бувша у використанні)» загальною вагою 14 770 кг та задекларованою загальною вартістю 10 825 Євро. Отримувачем товару виступив громадянин України, фізична особа-підприємець.

Про це повідомляє Державна митна служба України.

Координаційно-моніторингова митниця в ході аналізу встановила можливі порушення митних правил. З огляду на це було сформували орієнтування щодо проведення додаткових форм митного контролю.

За результатами відпрацювання орієнтування та під час поглибленого митного огляду встановили невідповідність заявлених даних, а саме: виявили факт не декларування частини вантажу – кухонні електричні печі, посудомийні машини, електродуховки, варочні поверхні. Загалом заявили 219 одиниць техніки, але у наявності виявили 313.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині змінили тарифи на комунальні послуги

За цим фактом 1 січня Волинська митниця порушила справу про порушення митних правил за ознаками статті 472 Митного кодексу України. Вартість незадекларованих товарів визначать додатково.

Санкція зазначеної статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості незадекларованих товарів з їх конфіскацією.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити