image
 |  13 2 Травня 2022 | 16:17

Як гадаєте, вдасться малоросам втримати назви вулиць, проспектів та тупиків колаборантів ссср

Як гадаєте, вдасться малоросам втримати назви вулиць, проспектів та тупиків колаборантів ссср, які талановито писали па укрАінскі? Цікаво, як обрахувати масштаби убивств українців їхніми творами виданими одразу після Соняшних кларнетів? Бачу й досі від них є багато двохсотих і трьохсотих, сліпих та глухих.

Незримим вождем усіх цих украінопішущіх: первомайскіх, головків, микитенків, тичин, яновських є Бажан.

Його шанували московити: дві сталінські премії, орден леніна, орден червоного прапора, орден червоного трудового прапора, член президії верховних рад ссср і усср, член академії наук, речник радянської делегації в Об'єднаних Націях, віце-прем'єр, член ЦК партії. ну і п'ятикімнатні квартири з кришталями й антикваріатом.

Не даремно так щедро оцю плеяду колаборантів цінував та нагороджував окупант, бо вимоги до їхньої ювелірної роботи були надвисокі - упокорити українців. Через це навіть їм дозволяли ріжні вольності, наприклад, вживати слово нація по відношенню до окупованих українців.

- десять літ будуєм владу Рад Маяком стоїть У.С.Р.Р. - НАЦІЯ не піде вже назад... Яновський. Геніально, не правда ж? Це не врятувало його через двадцять років після написаного з волі сталіна - голодувати. Яновський не виграв ''тараканіі бєґа'' в Бажана, який в ООН у 1946 році вимагав від Заходу видати діячів української еміграції, особливо Степана Бандеру, як воєнних злочинців. До речі, першу сталінську премію бажана теж датовано 1946р.

Вершиною гібридности в України є існування проспектів Бандери і бажана в столиці.

Вони ще не перетинаються? Недопрацьовуєм

P.S. геть забув. Гімн ссср українською переклав бажан, а з тичиною написали гімн усср.

Нам завжди у битвах за долю народу

Був другом і братом російський народ,

І Ленін осяяв нам путь на свободу,

І Сталін веде нас до світлих висот.

І сьогодні, коли у декого стався ''приступ патріотизму'' за колаборантами, нехай беруть приклад з роботи наших ЗС України. 

Андрій МІЩЕНКО,

політолог, народний депутат України VII скликання від ВО "Свобода"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити