image
 |  0 10 Квітня 2019 | 17:49

Як луцькі патрульні перевіряють дороги?

На Волині нині стартувало весняне комісійне обстеження автошляхів, за ями на дорогах штрафуватимуть, - розповів інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Роман Герасимчук. Наприкінці місяця поліцейські складуть акти з оглядів та протоколи на відповідальних.

Екіпаж патрульної у Луцьку розпочав комісійне обстеження доріг з вулиці Львівської.

Поліцейський: «Будемо виявляти недоліки в утриманні вулиці на предмет ямковості, дорожних знаків, напливів на проїжджій частині. Тут зараз бачимо вибоїну.»

Роман Герасимчук, інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції: «Виявили недолік в утриманні даної вулиці: вибоїна, якої не повинно тут бути. Цю вибоїну виписуємо в акт. З цим актом будемо притягати відповідальну особу.»

Поліцейський каже: разом із протоколом про неналежне утримання доріг, утримувачу автошляху, вручатимуть припис із вимогою «залатати» ями.

Роман Герасимчук, інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції: «Згідно з ДСТУ, на ліквідацію цього недоліку дається 10 днів. Якщо особа його не ліквідовує, то знову пишеться протокол і припис на усунення.

– Який штраф?

– Від 1020 до 1360 грн.»

Роман Герасимчук, інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції: «8 сантиметрів, тут ми бачимо недолік, має бути не більше 6 см вибоїна, якщо більше – це недолік, тому вписуємо в акт.»

Далі поліцейські поїхали обстежувати район Луцького підшипникового заводу.

Поліцейські: « 9 см глибиною, вписуємо в акт даний недолік.»

 Роман Герасимчук, інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції: «Зараз ми знаходимося на вулиці Дружби-Народів. Тут провели ремонт, вибоїн було дуже багато, було складено адміністративні матеріали. Кришка оглядового колодязя, вона опущена має бути не нижче 2-х см від дорожнього полотна, тут ми бачимо близько 10 сантиметрів. Також включаємо цей недолік в акт.»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що буде з лікарем, який відмовився оглянути хворих дітей на Волині

Водії про вибоїни на дорогах говорять так:

Борис Дмитренко, водій: «Найгірші мені на Набережній та Мамсурова, де «Вілія» своїми зерновозами роздушила все. Виляєш, як заєць тією машиною між ямами.»

Роман, водій: «Є такі ділянки доріг, що дуже жорсткі. Не можливо об’їхати, одну оминаєш – в іншу влітаєш. »

Володимир Степанов, водій: «Ви подивіться, який стан центру міста: латають і латають. Або роблять у день і тягучки провокують, он як сьогодні біля Центрального ринку, що проїхати не можна було.»

Станом на сьогодні у Луцьку ямковий ремонт виконали на 70% від запланованого, - говорить директор департаменту житлово-комунального господарства міста Юрій Крась.

Юрій Крась, директор Департаменту ЖКГ: «Ми почали активно робити ямковий ремонт, гарячими асфальтними сумішами. Думаю, що за два тижні до Великодня ми постараємося повністю завершити на магістральних вулицях ямковий ремонт.»

Виїздитимуть у такі рейди щодня, каже поліцейський Роман Герасимчук. Результати таких обстежень оприлюднять в кінці місяця.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити