image
 |  13 10 Грудня 2022 | 20:00

Як можна заборони те, чого в Україні немає?

Політолог, народний депутат України VII скликання від ВО "Свобода" Андрій Міщенко (https://t.me/AndriyMishchenko_official) поділився думками стосовно законопроєкту щодо заборони "московського патріархату".

Прочитав законопроєкт 8221.

1. Як можна заборони те чого в Україні немає? В Україні немає рпц. В Україні є їхній підрозділ під назвою УПЦ МП. Ви скажете, що саме це і мається на увазі. Ні, шановні. Це Ви так думаєте і це правда, але це має бути в Законі, натомість в законопроєкті про це ні слова. Немає згадки УПЦ МП, а тому забороняйте РПЦ хоч тисячу раз, його і так в Україні немає. Отже будь-який український суд ухвалить будь-яке рішення потрібне РПЦ-ФСБ в Україні. В ухвалі так і буде написано - геть РПЦ з України! Слава Україні! Смерть ворогам! А храм X громади Y УПЦ МП може функціонувати, бо в його статуті немає згадки приналежности до рпц.

2. Багато букв про заборону релігійної організації, яка напряму або опосередковано підтримує агресію проти України, про заборонених в Україні релігійних організацій і так в кожному пункті. Цікаво і хто ж ці релігійні організації? Чому автори не розродяться конкретикою? Хто цеееееее? В жодному статуті про діяльність релігійної громади зареєстрованому в Мінюсті України немає підтримки агресії проти України. В жодному!!!

3. Визначення православних громад і слова православний в назві надається ПЦУ. З, якого дива безпеку держави в такій мегачутливій сфері ми перекладаємо на структуру, яка апріорі для цього не створена і за своїми функціональними обов'язками не призначена. Хто нестиме і згідно, якого Закону відповідальність, якщо якась особа чи ПЦУ загалом не подасть ту чи иншу православну громаду в список і навпаки подасть еМПешну? Бабла на підкуп і папок у ФСБ вистарчає.

4. Законопроєкт доручає Кабміну в тримісячний термін внести законопроєкт про позбавлення різних пільг для релігійних організацій, які не приведені до вимог чинного законодавства. А слабо самим ухвалити закон з відміною всіх податкових пільг для мп і не грати в пінг-понг? А, якщо не подасть Кабмін через три місяці законопроєкт? Тоді, що? Харакірі - сепуку автори зробите? Розумію, що для інфантилів буде широке поле для вистав на тєлєвізарє про зраду Неньки, влада-зрада і т.п. виборець ще не таке гівно із задоволенням їв.

5. Після ухвалення законопроєкту дається півроку на приведення своїх назв до Закону. Мало, панове, півроку. Дайте хоча б років з 30.

Законопроєкт м'яко кажучи ''сирий'', розумію, що можна тішитися навіть, якщо він на 10% обмежить вплив церкви окупанта, але знову, як усі роки незалежности - напівміри, папівкроки, а в результаті війна і Україна за бортом безпекових, політичних і фінансових союзів та інституцій.

На мою скромну думку, в Законі має бути:

1. На території України здійснює діяльність лише канонізована Православна церква України, що є частиною Вселенського Православ'я і занесена до Диптиху Православних Автокефальних Церков, а також православні громади центр, яких не знаходить в країні окупанта.

2. Пільги тільки для релігійної християнської організації з центром в Києві. Це спонукатимете очільників церков до створення єдиної помісної церкви. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити