image
 |  4 31 Жовтня 2021 | 21:02

Як на волинській автостанції звикають до нововведень

Починаючи з 21 жовтня в Україні діють нові правила міжобласних та міжнародних перевезень в умовах карантину.

Чи діють ці нововведення на автостанції у Володимирі-Волинському та як саме, - пише Район.Володимир-Волинський.

У будній день на автостанції Володимира-Волинського небагато людей. Хтось кудись їде, хтось когось зустрічає чи випроводжає.

Підходимо до касира і цікавимось, скільки вартує квиток до міста Червоноград. Касирка називає суму і просить показати сертифікат про вакцинацію, або негативний тест.

Йдемо до маршрутки, яка курсує в напрямку Львова з пансіонату «Лісова пісня», з надією купити квиток у водія. Марно, бо біля маршрутки чатує контролерка, яка нагадує, що вдосталь часу, аби придбати квитки в касі.

Запитуємо у контролерки, чи дійсно потрібен сертифікат про вакцинацію/тест і хто саме його перевіряє у пасажирів.

Нині ніхто у вас перевіряти сертифікат не буде. Його відсутність – тепер тільки ваша проблема. Ще кілька днів тому, то водій брав тільки тих пасажирів, у кого на руках був сертифікат/тест. Бо штрафували перевізників і водіїв. Зараз водій може лише поцікавитися і попередити, що в разі перевірки пасажирів правоохоронцями, невакциновані можуть отримати чималенький штраф, – розповіла контролерка.

З розмови також дізнаємося, що підходить сертифікат в «Дії», паперовий сертифікат, негативний результат ПЛР-тест (72 год діє).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку продають конфісковані іномарки (ФОТО)

Зав'язуємо розмову з одним із пасажирів. Чоловік їде у Львів. Не вакцинувався, а відтак сертифіката на руках немає. Каже, їде на свій страх і ризик, бо треба відвідати батька, який після операції. Кілька днів тому до батька їздила його рідна сестра, то на території Львівської області наявність сертифікатів у пасажирів перевіряла поліція. Жінка вакцинована, сертифікат мала на руках, тому у неї проблем не було. А молоде подружжя, які не мали жодних довідок про вакцинацію, отримали протокол.

Натомість в напрямку Нововолинська та Луцька сертифікат про вакцинацію не вимагають. Кажуть, це не надовго. Як тільки Волинська область перейде у «червону» зону, то COVID-сертифікати будуть перевіряти у всіх пасажирів на всі напрямки. Невакциновані не зможуть користуватися навіть тим громадським транспортом, який курсує по місту.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити