image
 |  0 24 Вересня 2021 | 09:24

Як покарали військового, який у луцькому парку закидав камінням качку до смерті?

Військовослужбовець Ігор Панашій, який у серпні в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки закидав камінням качку, отримав дисциплінарне стягнення.

Про це «Суспільному» в телефонному коментарі повідомила тимчасова виконувачка обов'язків начальника служби зв'язків з громадськістю повітряного командування «Захід» Олександра Качмар.

Олександра Качмар підтвердила, що Ігор Панашій наразі проходить військову службу у військовій частині А 0959, що в Луцьку.

«Він перейшов саме з комендатури туди нещодавно. Він прожекторист прожекторного відділення роти зв'язку та радіотехнічного забезпечення батальйону зв'язку та радіотехнічного забезпечення», – зазначила капітан ПвК «Захід».

З її слів, командиру військової частини А 0959, полковнику Віктору Меретіну про вчинок військовослужбовця відомо.

«Щоб такі випадки в подальшому не відбувалися, з ним (з Ігорем Панашієм – ред.) проведена робота і він також отримав дисциплінарне стягнення. Йому оголосили догану. Є службова картка, де це внесено» – розповіла тимчасова виконувачка обов'язків начальника служби зв'язків з громадськістю.

Олександра Качмар зазначила: військовий усвідомив свою помилку та щиро розкаюється.

«Хочу сказати, що сам Ігор цей випадок проаналізував, тому він дуже жалкує про це. Подібних ситуацій у нього раніше не було», – додала тимчасова виконувачка обов'язків начальника служби зв'язків з громадськістю ПвК «Захід».

Зі слів представниці військової частини, пояснити мотивів вбивства качки Ігор Панашій не зміг.

26 серпня, гуляючи парком з дружиною, 33-річний військовослужбовець почав кидати каміння в одну з качок, які плавали у парковому каналі. В одну із пташок лучанин поцілив декілька разів, від чого качка загинула. Дії чоловіка зафіксувала камера відеоспостереження.

Через декілька днів на сторінці Департаменту муніципальної варти Луцька оприлюднили відео із вибаченнями чоловіка за свої дії. У поліції повідомили: військового до відповідальності правоохоронці притягнути не можуть, у якій частині служить військовослужбовець – не розголошували.

Згідно зі статтею 15 КУпАП військовослужбовці під час проходження зборів, а також особи рядового і начальницького складів Державної кримінально-виконавчої служби України, органів внутрішніх справ і Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України несуть відповідальність за адміністративні правопорушення за дисциплінарними статутами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У військовій прокуратурі прокоментували затримання луцького військового на отриманні хабаря

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити