image
 |  2 12 Січня 2019 | 17:46

Як позбутися надмірної ваги після затяжних свят?

Після свят в обов'язковому порядку варто позбутися надмірної ваги, однак робити це потрібно поступово та зважено. Не поспішайте відразу сідати на жорстку дієту та бігти в спортзал.

В довгостроковій перспективі набрані кілька сотень грамів можуть бути шкідливими. Вони мають здатність накопичуватись, якщо їх ігнорувати. Саме тому важливо, після свят та переїдань позбавитись набраної зайвої ваги. Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook написала кілька порад, як правильно позбавитись надмірної ваги.

- Не обмежуйте себе в їжі та не сідайте на суворі дієти. Різні "марафони" скидання ваги за 5 днів створюють великий стрес для організму, як і переїдання в час свят. Намагайтесь зробити свій раціон здоровішим — їжте більше овочів та фруктів, клітковини, злакових та зважайте на розмір порцій.

- Не починайте відразу з інтенсивних фізичних навантажень — це підвищує ризик отримати травму.

- Якщо будете у сімейного лікаря — не забудьте виміряти талію. Вимірювання окружності талії — найбільш точний показник, що дозволяє виявити кількість небезпечного абдомінального жиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 українських зірок, які принципово не виступають у Росії (ВІДЕО)

- Повертайтесь до свого звичного режиму дня — якщо він, звісно, у вас був здоровий.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити