image
 |  4 30 Грудня 2019 | 18:30

Як працюватимуть банки на новорічно-різдвяні свята? – графік роботи

На Новий рік 2020 і Різдво банки України будуть працювати згідно з календарем вихідних, затвердженим Кабміном. НБУ вже ухвалив графік роботи банків на святкові дні з урахуванням перенесення робочих днів.

Як працюватимуть банки на новорічні свята? — в матеріалі ONLINE.UА.

Календар вихідних на кінець 2019 і початок 2020 року, який Кабмін запропонував державним підприємствам, організаціям, фінансовим і навчальним закладам, передбачає на Новий рік 2020 і Різдво чотириденні канікули. Кілька робочих днів будуть перенесені на суботи. Зокрема, вихідні в банках будуть тривати з 29 грудня по 1 січня включно. Робочі дні 30 і 31 грудня перенесуть на суботи, 21 і 28 грудня. Аналогічним чином буде працювати і система електронних платежів НБУ, тому враховуйте святковий графік роботи банків, щоб встигнути закрити всі фінансові питання.

Графік роботи банків на Новий рік 2020 і Різдво

29, 30, 31 грудня 2019 та 1 січня 2020 року — вихідні дні у всіх банках України.

2 січня 2020 (четвер) — робочий день у всіх банках, але без обслуговування клієнтів.

6 і 7 січня (понеділок і вівторок) — вихідний день у всіх банках України з нагоди Різдва.

11 січня (субота) — робочий день у всіх банках за 6 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такий собі спалахуйчик. Як швидко спалахує – так швидко і згасає, журналіст про Зеленського

Також НБУ повідомив, що в період з 29 грудня до 1 січня 2019 року включно буде діяти офіційний курс гривні до іноземних валют і банківських металів, розрахований регулятором 28 грудня 2019 року.

Також в НБУ зобов’язали банки забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів у святкові дні. Крім цього банки повинні повідомити своїх клієнтів про персональні режими роботи в новорічні свята, щоб українці встигли зробити перекази, проплатити кредити та здійснити важливі платежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям у січні обіцяють десять вихідних

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити