image
 |  0 27 Листопада 2021 | 12:51

Як розподілили 700 ноутбуків для учителів, які прибули на Волинь?

В область надійшла перша партія ноутбуків у рамках національного проєкту "Ноутбук кожному вчителю". Поки Волинь отримала 700 одиниць комп’ютерної техніки.

Про це інформують у Волинській облдержадміністрації.

Всього область закупила 2045 ноутбуків. Середня вартість одного – 17 800 гривень.

Ноутбуки з першої партії вже отримали школи в Олиці, Цумані, Підгайцях, Рожищі, Ківерцях та Луцьку. За вихідні комп’ютерну техніку отримають навчальні заклади у Горохові, Мар’янівці, Берестечку та Колках.

В ОДА зазначають, що шкільні ноутбуки мають потужний процесор, камеру та можливістю під’єднання до інтернету, що допоможе вчителям працювати під час дистанційного навчання.

Техніку вчителям обласне управління освіти закупило за кошти державного бюджету на умовах співфінансування з бюджетів територіальних громад, які мали виділити на ноутбуки від 10 до 30% від їх вартості.

На сайті ОДА анонсують, що на наступному тижні Волинь очікує на ще одну партію комп’ютерної техніки. Скільки саме одиниць техніки надійде поки не анонсують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інцидент після прес-марафону: охорона Зеленського збила з ніг журналістку «Прямого» (ВІДЕО)

Як нагадує Суспільне, в Міністерстві освіти повідомили, що станом на 26 листопада ноутбуки отримали вчителі з 11 областей. Йдеться про 20 тисяч комп’ютерів.

Міністерство цифрової трансформації вирішило перевірити тендери на купівлю ноутбуків для вчителів через спробу розкрадання 300 мільйонів гривень на держпрограмі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити