image
 |  2 15 Серпня 2020 | 21:11

Як розважалися волиняни в минулому столітті?

Буденний день у Рожищі за описами німецький та єврейських колоністів... Понеділок був днем покупок, базарний день. Як уже говорили у минулому матеріалі, ринкова площа була центром міста. Але сам ринок, де торгували товарами, відділявся від головного ярмарку і розташовувався у північній частині міста.

Євреї купували продукцію у селян, а фермери обмінювали її на одяг та взуття та інші необхідні речі. Можна сказати, що у міській торгівлі першість здобули саме євреї. Проте не поступалися їм магазин взуття «BATAS», що був у власності чехів, та торговий дім «CERES».

Доволі популярним місцем відпочинку вважалося кафе у власності німців. Саме у ньому часто збиралися різного роду професій і занять люди, як вчителі, службовці тощо. Розмовляли українською, польською, німецькою мовами.

Ще одним поширеним місцем зустрічей був дерев'яний міст через Стир, що поєднував Вовнянку і місто Рожище. До Дня поляків організовувалися змагання з плавання. Щоденні стрибки у воду з мосту теж були своєрідними розвагами для жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина-мільйонерка, кілограм золота та дві квартири: що у декларації скандального депутата Луцькради

Узимку Стир замерзав і ставав ідеальним місцем для катання на ковзанах. Між різними національностями не було ворожнеч. Також слід згадати про міський кінотеатр, де демонстрували різні розважальні та культурно-освітні фільми. Інколи проводилися вистави, як у театрі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити