image
 |  4 31 Березня 2019 | 20:29

Як схуднути, не докладаючи великих зусиль: поради дієтолога

П’ять правил, які допоможуть схуднути без кардинальних змін, назвав дієтолог Андрій Маковецький.

Про це пише Здоров’я 24.

1) За 15 хвилин до прийому їжі пийте воду

Склянку води. Це потрібно не для того щоб зменшити апетит, а щоб було хороше травлення. Чим краще травлення, тим краще засвоюються корисні речовини. А чим краще засвоєння – тим більше і довше буде відчуття насиченості. Крім того, чим більше свіжої, не кип’яченої води випиваємо – тим менший відсоток жиру в організмі.

2) Солодощі вживайте до 14:00

Якщо так робити то майже всі калорії спалюються і не перетворюються на жир. Чим ближче до вечора, тим більша ймовірність конвертації в зайвий жирок. Краще обов’язково з’їсти це на початку дня, ніж цілий день утримуватися, а потім ввечері з’їсти все.

3) Лягайте до 12 ночі, прокидайтеся до 8 ранку

Організм має свої біоритми і якщо правильно лягати спати, організм правильно працює, правильно відновлюється і не піддається стресу. А якщо немає стресів через пізній сон, то всі процеси правильно проходять, організм добре спалює жири. Краще не спати більше ніж 8-9 годин і не менше ніж 7.

4) Вірте, що ви схуднете

Викиньте думки про те, що ви не зможете скинути зайву вагу. Забудьте про генетику, гормони, у вас все вийде. Це все психосоматика, якщо ми віримо що ми хворі, то ми захворіємо, якщо віримо що ми здорові – то організм в рази швидше відновиться після хвороби, навіть без стимуляторів. Тому, це ще один з ключових факторів для схуднення.

5) Більше дихайте

Чим більше кисню потрапляє в наш організм – тим краще окислюються жири і тим легше вони спалюються. До прикладу, під час бігу спалюється не більше калорій, ніж за одне важке тренування. Але коли ми бігаємо, то калорії організм бере саме з жиру, а не з м’язів чи глікогенових запасів. Все це пов’язано не лише з бігом, а і з інтенсивним диханням. Тому, якщо не маєте можливості бігати, то робіть дихальні вправи хоча б раз в день по 5-10 хв, повільно вдихаючи повітря на повні груди і живіт, носом, та повільно видихаючи ротом.

Дотримуйтеся щодня цих правил і будете мати результат. Якщо ж хочете якісного результату без шкоди для здоров’я і щоб це було достатньо швидко, тоді потрібно або самостійно витрачати час на підрахунок калорій і вивчення матеріалу про своє тіло, або звернутися по допомогу до професіонала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому росте живіт у чоловіків і як з цим боротися?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити