image
 |  0 19 Липня 2021 | 17:07

Як спека впливає на мешканців Луцького зоопарку?

Літня спека – в радість більшості підопічних луцького зоопарку. У звіринці є чимало тварин з Африканського континенту, яким високі температури не шкодять.

Про це розповіла «Суспільному» директорка зоопарку Людмила Денисенко.

У Луцькому зоопарку нині понад тисяча тварин 147 видів. Літньої пори у звіринці змінюють раціон підопічних, збільшують об'єми використаної води і ретельно стежать за самопочуттям тварин.

Під час спеки найкомфортніше у Луцькому зоопарку себе почувають мавпи, каже доглядачка відділу приматів Тетяна Пономарьова. Нинішня висока температура звична для ареалу розповсюдження макак, чорночубих мангобеїв і лемурів.

«Тварини, які походять з Африканського континенту, Південного Сходу і Австралії де середня денна температура 30-40 градусів тепла, радіють спеці. Нинішні кліматичні умови на Волині їм нагадують рідні», – каже директорка звіринця.

За рекордно високої для Волині температури майже як у рідній пустелі нині себе почувають двоє верблюдів Луцького зоопарку.

Решта копитних тварин у зоопарку: олені, віслюки, барани зі слів Людмили Денисенко стали більш спокійними і менш рухливими.

Не надто полюбляють високі температури і гризуни. Більшу частину дня у тіні ховаються та дрімають єноти та вовки.

Спека внесла корективи у раціон підопічних Луцького зоопарку, розповідає ветеринар Володимир Когут. Нині вони стали їсти менше білкової їжі: каш і відварного м’яса. У раціоні переважають овочі і фрукти, для деяких тварин їх заморожують.

Також звірі стали більше пити, каже доглядач Леонід Саган. Аби тварини, які мають густе хутро краще почувалися у спеку, у вольєрах встановили додаткові місткості з водою. Сімейство ведмедів майже не вилазять з басейну у своєму вольєрі.

«Люди їздять відпочивати на курорт, так в нас тут ведмеді як на курорті. Насолоджується купіллю. Вони наберуться вітаміну D, сонячні ванни можуть підлікувати якісь подряпини на шкірі», – каже ветеринар Володимир Когут.

На відміну від ведмедів, вкрай рідко заходять до басейну у своєму вольєрі леви. Вони більше ніжаться на сонці, або ж ховаються у затінку.

Зі слів директорки зоопарку Людмили Денисенко, спека більше вплинула не на тварин, а на відвідувачів звіринця. Нині їх стало значно менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кумедна кішка: у «Щелепах» – замість акули, у «Годзілла проти Конга» – замість Конга (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити