image
 |  7 21 Листопада 2022 | 18:13

Як зберігати продукти, коли довго немає світла

У нинішніх умовах, коли тривалі відключення електроенергії стали нормою, зберегти вдома запас продуктів стало неабиякою проблемою.

Холодильник та морозильна камера тепер допоможе мало. У Держпродспоживслужбі підготували низку рекомендацій, що дозволять максимально зберегти продукти при тривалих відключеннях світла та харчуватися безпечно.

Насамперед потрібно зробити необхідний запас питної води. А на перспективу ‒ уточнити на електронній мапі ‒ де знаходяться найближчі до вашої домівки бювети. У Київській міській держадміністрації запевняють, що на випадок відключень їх вмикатимуть за допомогою генераторів.

"При купівлі продуктів у магазинах, віддавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника. Це можуть бути сирокопчені ковбаси, молоко тривалого зберігання в тетрапаках тощо. Підготуйте запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання ‒ хліб, печиво, бублики, консерви", ‒ йдеться у повідомленні.

Фахівці також радять готувати їжу у невеликій кількості, щоб не потрібно було її довго зберігати.

Можна також придбати термопакети з холодоелементами та завжди тримати їх під рукою. За можливості запас гарячих напоїв можна робити в термосах.

Щоб продукти довше зберігалися у холодильнику без електрики, намагайтеся його рідше відкривати. У холодну пору продукти можна зберігати на балконі. При цьому слід врахувати, що продукти, які швидко псуються, зазвичай зберігають при температурі +4℃.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити