image
 |  0 11 Січня 2022 | 15:37

Як збільшення прожиткового мінімуму вплине на розмір субсидій для лучан

Директорка департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода пояснила, як вплине збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати на розмір субсидій.

Про це йшлося у програмі «На тижні» на 12 каналі 7 січня.

За її словами, на розмір уже призначеної субсидії на опалювальний період 2021-2022 років збільшення прожиткового мінімуму не вплине.

«У подальшому ж на призначення чи перепризначення це збільшення, безумовно, буде впливати, тому що буде змінюватися дохід домогосподарств, отже, будуть йти зміни при нарахуванні субсидій», – зазначила посадовиця.

Вона наголосила: тим, у кого вже призначена субсидія із жовтня 2021 року, додатково звертатися у зв’язку зі збільшення прожиткового мінімуму чи мінімальної зарплати нікуди не потрібно.

Як відомо, з 1 грудня 2021 року в Україні зросла мінімальна зарплата – з 6 000 гривень до 6 500 гривень. Прожитковий мінімум для працездатних осіб збільшився з 2 379 гривень до 2 481 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільрада на Волині не виявляє бажання аби зберегти пам'ятку ХІХ століття

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити