image
 |  4 14 Березня 2021 | 20:14

Як живеться у селі на Волині, де офіційно зареєстровані два мешканці? (ВІДЕО)

Брати Гаврилюки - два офіційно зареєстровані жителі села Чорний Ліс на Волині. Населений пункт знаходиться за 40 кілометрів від обласного центру. До адміністративної реформи село відносилося до Воютинської сільської ради,- розповів Богдан Гаврилюк.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Оселилися Гаврилюки у Чорному Лісі у 90-х роках. Тут брати отримали землю, купили будинки, довели їх до ладу та почали господарювати. Тоді один з братів, Леонід, заснував фермерське господарство, яке працює і до нині.

«Коли оселилися у селі, 35 років тому тут жило 25 мешканців, четверо дітей ходили до школи», - каже Богдан Гаврилюк.

У селі, станом на сьогодні, залишилось 11 порожніх будинків та двоє офіційно зареєстрованих жителів - Богдан та Леонід Гаврилюки.

«У селі немає магазину, пошти, ФАПу. Та найбільша проблема, - каже Богдан Гаврилюк, - падіння рівня ґрунтових вод та відсутність води у колодязях».

До віддалених сіл - Воютин, Білосток, Садів, Гать, Тертки, Чорний Ліс шість разів упродовж дня курсує автобус. Старші люди померли, молодь з села виїхала у місто.

Начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців Волині Віктор Стасюк каже, що на Волині є 4 населені пункти, де зареєстровано нуль виборців. І один населений пункт, де є один виборець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Волиньради вимагає від Погуляйка перевірити якість роботи фірми з донецьким корінням

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити