image
 |  0 13 Серпня 2020 | 08:51

Які держпідприємства пропонують заборонити для приватизації

Кабінет міністрів має намір розглянути законопроєкт про заборону приватизації 188 компаній.

Уряд допускає приватизацію до 50% акцій Нафтогазу, Укрзалізниці й Укрпошти. Проте пропонує зберегти за державою 100-відсоткову частку корпоративних прав у Енергоатомі, Укргідроенерго, Укренерго, Східному гірничо-збагачувальному комбінаті, Адміністрації морських портів України.

До списку заборонених до приватизації об'єктів також пропонують внести державні підприємства "Оператор ринку" і "Гарантований покупець", створені Кабміном 2019 року для забезпечення роботи нового ринку електричної енергії, пише "Економічна правда".

Також - держпідприємства "Документ", "Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів", Київську офсетну фабрику, конструкторське бюро "Південне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні коронавірусом заразилися майже 10 тисяч медиків

Урядовий законопроєкт передбачає 4 групи заборонених до приватизації об'єктів.

У першій - акціонерні товариства, в статутному капіталі яких частка корпоративних прав, що належать державі, не може бути менше 50% + 1 акція і не підлягає приватизації.

У 2-й - акціонерні товариства, в яких частка належних державі корпоративних прав становить 100%.

У 3-й - об'єкти культури і спорту.

У 4-й - держпідприємства, що не підлягають приватизації, але можуть бути перетворені на господарські товариства. Сюди пропонують, зокрема, віднести ДП "Антонов", Миколаївський суднобудівний завод, Центральне конструкторське бюро "Протон".

Серед культурних об'єктів пропонують заборонити приватизацію Національного цирку України, Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса, Національного центру Олександра Довженка та низки інших об'єктів, серед спортивних - Національного спортивного комплексу "Олімпійський", "Арени Львів" тощо.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити