image
 |  0 26 Червня 2020 | 16:26

Які основні помилки допускають водії при оплаті штрафу

Кожен водій стикається з проблемою оплати штрафів, яку можна описати фразою "оплачений - не означає погашений". Це означає, що кожен другий-третій штраф потрапляє в статус непогашених. Тільки за минулий рік за даними Національної поліції обсяг неоплачених в строк штрафів склав 200 млн грн. Це близько 40% від суми, всіх виписаних стягнень за порушення ПДР.

Виникнення проблеми пов'язано з операційними помилками сервісу Штрафи UA. Через складного процесу оплати і змін в процедурах, особливості роботи фінансових установ і людського фактора гроші і час виявляються витраченими, а штраф числиться непогашеним, повідомили в UaInfo.

Пропонуємо ознайомитися з основними помилками, через які штраф буде вважатися неоплаченим.

1. Некоректно введені реквізити або дані або неправильно сформовано призначення платежу. Як результат, ваші гроші можуть піти не туди, або платіж не розпізнає автоматично системою в поліції. Ця поширена помилка може коштувати тижні часу для розгляду у виконавчій службі і потім у фінансовій установі, де був здійснений платіж.

2. Загублена або викинута квитанція про оплату. У цьому випадку необхідно згадати в якому саме місці була проведена оплата і коли. Потрібно звернутися в це відділення і попросити продублювати квитанцію. Якщо ж ви не згадаєте, де відбувалася оплата, штраф доведеться оплачувати повторно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ затримало на хабарі очільника ОДА: хотів отримати 1,8 мільйона

3. Оплата, проведена в останні дні встановленого терміну. Так як транзакція в банку може зайняти близько 3 днів, ваша оплата буде прострочена, а сума відповідно подвоїться.

4. Факт погашення простроченого штрафу в Державній виконавчій службі не обов'язково помітять в Управлінні патрульної поліції. У цих структур різні реєстри, які на даний момент не синхронізовані на 100%. Так що оплачений штраф може продовжувати значитися за вами невизначений час.

5. Навіть при успішній оплаті штрафу за вами може висіти його "двійник", про який ви навіть не здогадуєтесь. Дублювання нерідісне явище. Через проблеми з інтернетом при формуванні постанови на місці порушення ПДР патрульний може натиснути кілька разів на кнопку на своєму планшеті.

Виконуючи оплату штрафу через спеціалізовані онлайн сервіси, які інтегровані з реєстром МВС, такі ситуації виключені, так як дозволяють отримувати актуальний статус штрафу.

Якщо ви опинилися в ситуації, коли після оплати штраф числиться в системі за вами, необхідно взяти документи про оплату і особисто відправитися до відділу адміністративної практики управління патрульної поліції або Державну виконавчу службу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити