image
 |  4 26 Червня 2020 | 08:32

НАБУ затримало на хабарі очільника ОДА: хотів отримати 1,8 мільйона

Детективи НАБУ спільно з ГУ БКОЗ та УСБУ в одній із областей за процесуального керівництва САП 25 червня 2020 року викрили голову обласної державної адміністрації та посадовця цієї ж ОДА "на гарячому".

За версіями ЗМІ, йдеться про очільника Кіровоградської ОДА Андрія Балоня.

Про це йдеться на сторінці НАБУ в мережі Фейсбук.

"25 червня 2020 року детективи НАБУ спільно з ГУ БКОЗ та УСБУ в одній із областей за процесуального керівництва САП викрили голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА "на гарячому", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрите провадження за фактом вирубки лісів у Карпатах, що призвело до паводків

За версією слідства, чиновники в змові запропонували керівнику регіонального відділення одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод в його діяльності. За умовами "пропозиції", кошти повинні передаватися траншами.

Голову ОДА та його пособника, посадової особи цієї ж ОДА, затримали в порядку ст. 208 КПК України. Зараз правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин скоєння злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми власної некомпетентності ЗЕ-влада перекладає на пересічного українця, – Павло Карпюк

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити