image
 |  2 19 Серпня 2023 | 20:51

Яким буде курс долара до кінця літа

Курс долара в Україні повільно, але впевнено зростає: 18 серпня він досяг максимального значення за останні три місяці і перетнув позначку 38 гривень за долар, і ймовірно, ця тенденція збережеться найближчим часом.

Прогноз курсу долара до кінця серпня дав доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков, - пишуть Економічні новини.

За словами експерта, зростання курсу, що почалося, викликане насамперед такими факторами як припинення зернової угоди і підвищення акцизу на пальне, що безпосередньо пов’язано з валютним ринком

“В результаті на ринку зменшилася кількість валюти, експортери стали завозити менше доларів в Україну, зменшився експорт зернових тощо. Також дещо збільшився і попит на іноземну валюту, адже імпортери хочуть щось купувати”, — пояснив Плотніков.

Він додав, що до кінця серпня готівковий курс долара навряд чи виявить якийсь активний рух.

“Так, найімовірніше, показники іноземної валюти залишаться за межами 38 гривень за долар, але таких різких поворотів долар, швидше за все, не продемонструє”, – прогнозує професор.

За даними порталу “Мінфін”, у суботу, 19 серпня, середній курс долара в українських банках становить 37,50 грн (купівля) та 38,20 (продаж). Готівковий курс — 37,98 (купівля) та 38,20 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України залишається незмінним — 36,56 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна зламати язика: яке найдовше слово в українській мові

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити