image
 |  185 25 Березня 2024 | 21:14

Якщо гості прийшли несподівано: рецепт швидкого пирога

Навіть якщо гості прийшли несподівано, - або просто бракує часу, а хочеться побалувати себе власноруч приготованою випічкою, - на допомогу прийде дуже простий рецепт, з яким впорається кожен кулінар-початківець. Для створення цього пирога чудово підійде ягідний джем або густе повидло. Якщо ви використовуєте варення з цілими ягодами, знадобиться міксер.

Заливний пиріг нашвидкуруч - пишний і солодкий, пише УНІАН, повідомляє ВолиньЮА. 

Будуть потрібні такі продукти:

Молоко - 150 мл.

Варення - 250 г.

Борошно - 500 г.

Рослинна олія - 100 мл.

Сода - 1 чайна ложка.

Оцет - 1 столова ложка.

Виберіть будь-яке варення: малинове, смородинове, яблучне, грушеве, полуничне тощо. Змішайте молоко з варенням і додайте олію. Добре збийте суміш до отримання однорідної консистенції. Поступово додайте просіяне борошно в суміш, продовжуючи збивати. Тісто має бути рідким, схожим на густу сметану.

Погасіть кухонну соду винним або іншим оцтом і додайте в рідке тісто. Добре перемішайте. Для випікання пирога вам знадобиться невелика форма. Застеліть її пергаментним папером і змастіть олією перед використанням. Вилийте тісто для пирога у форму.

Розігрійте духовку до 200 градусів і помістіть форму з пирогом всередину. Печіть приблизно півгодини. Час може трохи варіюватися залежно від вашої духовки, матеріалу форми і обсягу виробу, що випікається.

Перевірте готовність за допомогою дерев'яної зубочистки - застроміть її в середину пирога, якщо вона виходить чистою без сирого тіста, значить випічка готова.

Обережно вийміть пиріг з форми, перекладіть на решітку, накрийте кухонним рушником і остудіть до кімнатної температури. Потім перекладіть на красиву тарілку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:У Луцьку цього року мультипредметний тест для випусників включатиме 4 предмети

Подавайте пиріг до чаю на швидку руку з варенням, посипавши його цукровою пудрою. Також можна полити фруктовим сиропом або варенням і прикрасити ягодами і гілочками м'яти. Тепер у вас є рецепт ароматного, пишного і легкого в приготуванні пирога з варенням. Приємного апетиту!

Порада: просійте борошно перед використанням, щоб воно було насичене киснем і випічка вийшла пишною; додайте суміш лимонної і апельсинової цедри у варення для більш насиченого аромату; щоб легко витягти готовий пиріг з форми, помістіть її на мокрий рушник на 10 хвилин перед витяганням.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити