image
 |  9 26 Жовтня 2023 | 17:14

Якщо прапор боротьби й почне випадати з рук нинішніх п'ятидесятирічних бійців, його неодмінно підхоплять ось такі юнаки

Заступник голови Луцької районної ради (ВО "Свобода"), а нині майор медичної служби Сергій Сівак поділився вражаючою історією про двох юних волинян, які пішли на війну боронити рідну землю.

Про це пан Сергій написав на сторінці у facebook.

"Щастить мені на мешканців мальовничого села Омельне.

Але спочатку трохи передісторії. Серед моїх пацієнтів зустрічаються різні люди - як за віком чи фахом, так і за соціальним статусом й навіть рівнем суспільної зрілості. Поранені, контужені, з посттравматичними стресовими розладами, захворюваннями опорно-рухового апарату, шлункового тракту, нирок. Але цих двох хлопчаків я запам’ятаю надовго.

Поступили вони у шпиталь практично одночасно. Персонал з любов’ю і теплотою називав їх «півниками». До речі, важили хлопці не більше 50 кг. Хто розуміється у боксі, підтвердять, що бійців вагової категорії 80-90 кг іменують «крузервейт», вище 90 - «супертяж», а от бійці масою 52-54 - це «півні». Той, що зліва від мене - Богдан Філімончук, 2005 р.н., мешканець с. Омельне, колишнього Ківерцівського, а нині - Луцького району. Доброволець. Вдома залишилися матір, молодша сестра й старший брат. Майже усе життя виховувався без батька. На моє запитання, чому саме він вирішив піти на війну у такому юному віці, Богдан, не вагаючись, відповів: «А хто ж захистить матір і сестру, якщо не я?». Погодьтеся, відповідь вже не хлопчака, а зрілого чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку заклад влаштовує гучні дискотеки під час війни (ВІДЕО)

Справа - Хомук Віталій, 2003 рн., мешканець с. Прохід, колишнього Ратнівського району. За фахом будівельник. Воює з 2021 року, починав у 95 ДШБ, після контузії перевівся ближче до «своїх волинян» - у «сотку». Теж виховувався без батька, вдома на його повернення чекають мати та дві сестри.

Дивишся на цих практично ще дітей і розумієш: навіть якщо прапор боротьби й почне випадати з рук нинішніх пятидесятирічних бійців, його неодмінно підхоплять ось такі юнаки – наша справжня надія, наше майбутнє. Сподіваюсь, що у цих хлопчаків, у всіх нас і у нашої Батьківщини все буде добре. І така бажана і довгоочікувана Перемога - вже не за горами. Слава Україні! Донецька область. Осінь 2023 р." - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити