image
 |  4 20 Жовтня 2022 | 23:01

Якщо росія піде на Волинь, відповідь Заходу буде адекватною

Якщо Росія наважиться – чи то зі своїми військами, чи в компанії з білоруськими – наступати на захід України, Волинську область, то воєнні дії можуть відбуватися прямо під кордонами країн НАТО. Відтак, варто буде очікувати адекватної і гострої відповіді від Заходу.
Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі проєкту “Говорить Великий Львів” на NTA.
“Я вже неодноразово говорив, що Білорусь є окупована Росією. І цілком імовірно, що не білоруські, а саме російські військові можуть спробувати ще раз використати Білорусь як плацдарм для наступу на наші території. Це можуть бути напрямки, про які оголосили представники Генштабу, це можуть бути інші напрямки”, – сказав Данілов.
Він повторив, що загроза наступу з Білорусі завжди була і нікуди не зникла. Україна, наша розвідка дуже уважно відстежує за всіма пересуваннями як на території Білорусі, так і Росії.
Водночас він наголосив, що якщо наступ із території Білорусі скерується на Волинську область, то варто очікувати рішучої відповіді від європейських партнерів. Зокрема, Польщі, країн Балтії, адже воєнні дії перемістяться практично впритул до їхніх кордонів.
“Це країни НАТО і це вже має бути зовсім інша реакція з огляду на ті складні процеси, які можуть трапитися, якщо задум РФ буде вдаватися. Думаю, що на всі ці контакти, які зараз відбуваються у світі, на заході розуміють всі загрози і буде активна позиція. Не така, що була на початку березня, коли певні країни перебували в очікуванні. Тому, думаю, відповідь буде адекватною тим загрозам, які є на сьогоднішній день. Йдеться вже про кордони до країн НАТО та ЄС”,  – пояснив Олексій Данілов.
Також наголосив, що під час перевірок прикордонних областей з Білоруссю на готовність до захисту від потенційного нападу чи не найкраще себе проявила саме Волинська область.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити