image
 |  0 24 Квітня 2019 | 11:17

Янукович повернеться в Україну після інавгурації Зеленського

Екс-президент України Віктор Янукович має намір повернутися в Україну після того, як пост глави держави займе переможець президентських виборів Володимир Зеленський. Адвокати колишнього президента будуть домагатися зняття всіх звинувачень і оскаржать вже винесений вирок.

«Дійсно, наміри повернутися у Віктора Януковича є. І ми над цим працюємо з перших днів боротьби за його права. Обрання Зеленського жодним чином не впливає на саме бажання Віктора Януковича. Так само як це не впливає на нашу процесуальну роботу: як боролися, так і будемо боротися… Після зміни влади в Києві з’являється шанс, що процес проти Віктора Януковича перестане бути політизованим», – заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк в інтерв’ю виданню «Известия».

Сердюк вважає перебування Януковича в Росії «тимчасовим та вимушеним» заходом.

Читайте також: Янукович «низько вклонився» українцям, які обрали Зеленського президентом

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва в середу, 17 квітня, скасував арешт рахунків у «Всеукраїнському банку розвитку», пов’язаних з сім’єю екс-президента втікача Віктора Януковича.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив екс-президента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі.

Суд визнав винним Януковича за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч.5 ст.27, ч.2 статті 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу. Водночас суд виправдав екс-президента за ч. 5 ст. 27 ч. 3 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки). Сам Янукович проігнорував останнє слово на суді.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити