image
 |  2 7 Лютого 2018 | 13:11

Янукович розпочав підготовку анексії Криму Росією ще в 2010 році, - екс-глава СБУ (ВІДЕО)

Наливайченко розповів, як розірвав угоди про співпрацю між ФСБ РФ та СБУ.
Про це 07 лютого 2018 року повідомляє сайт «112 Україна».
[embed]https://youtu.be/6O_pT5y5hgQ[/embed]
Колишній президент Віктор Янукович та керівники силових органів часів його президентства розпочали підготовку анексії Криму Росією ще на початку 2010 року. Про це в ході допиту в Оболонському суді в рамках справи про держзраду Януковича заявив екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, трансляцію вів телеканал «112 Україна».
На моє переконання, ще в 2009 році угоди з ФСБ Росії, які дозволяли їм перебувати на території АР Крим, я розірвав, свідомо розуміючи, що спецслужби іноземної держави – це авангард майбутньої агресії. І не лише розірвали угоди, а й вислали тоді всіх офіцерів ФСБ з українського Криму. З приходом до влади Януковича і його силовиків, на моє переконання, почали підготовчу фазу агресії ще до початку 2010 року. Це означає, що Янукович і нові керівники силового блоку повернули ФСБ Росії в Крим, відновили ці угоди, перше. Друге, відновили повну співпрацю і на посади в органи СБУ і центральний апарат призначалися виключно особи, які перебували або під впливом спецслужб Росії, або безпосередньо співпрацювали, - розповів екс-глава спецслужби.

Він додав, що ця «співпраця» не передбачена українським законодавством і велася в рамках підготовки до подальшої окупації Криму і агресії РФ в Україні.
Зазначимо, Наливайченко очолював СБУ двічі: у 2006-2010 та 2014-2015 роках.
Крим був анексований Росією в березні 2014 року після проведення «референдуму» про його входження до складу РФ. Результати референдуму не були визнані Україною та світовим співтовариством, а після анексії півострова і подальшої агресії в Україні проти РФ були введені ряд економічних і політичних санкцій з боку ЄС та США.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити