image
 |  0 8 Грудня 2017 | 08:44

Єврокомісія подала на Угорщину в суд через закон про освіту

Єврокомісія вирішила позиватися в Суді ЄС до Угорщини через її змінений закон про освіту, який обмежує в правах університети з-за меж ЄС.
Про це 08 грудня 2017 року повідомляє сайт «Європейська правда».
Про це йдеться у рішенні Єврокомісії.
Єврокомісія вирішила позиватися до Угорщини у Суді ЄС на підставі того, що редакція її  про вищу освіту від 4 квітня 2017 року диспропорційно обмежує університети з ЄС і з-за його меж у їхній діяльності і потребує відповідності з законодавством Євросоюзу, - йдеться у повідомленні.
Згідно з висновками Венеціанської комісії, угорський закон про вищу освіту у цілому відповідає європейським нормам, але його змінений варіант, який посилює правила стосовно іноземних вузів, містить деякі «дуже проблематичні» положення.
У липні Європейська комісія направила Угорщині застереження у рамках юридичної процедури проти Угорщини про те, що закон про вищу освіту несумісний зі свободою вищих навчальних закладів надавати послуги та відкриватися в будь-якій точці ЄС.
Нагадаємо, у квітні президент Угорщини Янош Адер підписав закон про вищу освіту з поправками, які дозволяють закрити Центральноєвропейський університет (CEU), заснований в 1991 році філантропом і мільярдером Джорджем Соросом.
Закон передбачає посилення правил для університетів з країн, що не входять в ЄС, змушуючи їх до закриття, якщо вони не мають двосторонньої угоди з країною походження.
Нагадаємо, що Угорщина висувала до України безпідставні претензії щодо закону про освіту. Депутати 17 країн ЄС побували на Закарпатті і не знайшли жодних обмежень.
В той же час, депутата Європарламенту від угорської правої партії «Йоббік» затримали і звинувачують у шпигунстві на користь PФ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити