image
 |  4 31 Травня 2023 | 21:42

Йшов чорний дим: волинянин спалював суху траву неподалік лісу

Сьогодні, 31 травня до Служби порятунку звернувся небайдужий мешканець с. Озеряни Боратинська громада, який повідомив, що бачить густий чорний дим в напрямку села Радомишль, неподалік лісового масиву. Негайно на місце події виїхали рятувальники 2 Державної пожежно-рятувальної частини.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Волинській області.

"По прибуттю на місце події зафіксовано, що гр. Андрій Б. на власній земельній ділянці сільськогосподарського призначення самовільно випалюючи залишки сухої рослинності без дотримання "Порядку випалювання сухої рослинності або її залишків", що затверджений наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 12 серпня 2021 року, чим порушив частину першу статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Дану особу було притягнуто до адміністративної відповідальності за вищевказаною статтею, сподіваємось що цей випадок послугує уроком для всіх громадян, які дозволять собі такі дії. Адже пожежа могла з легкістю перекинутися на лісовий масив, і набрати величезних масштабів та нанести колосальні збитки для екології та держави," - йдеться у повідомленні.

"Шановні громадяни ‼️

За самовільне спалювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Так, відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення, мінімальних штраф за спалювання залишків сухої рослинності складає 3060 грн, на території об'єктів природно-заповідного фонду – 6120 грн. А умисний підпал з метою ослаблення держави може вважатися диверсією", - додають рятувальники. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку визначили місця масового відпочинку на водоймах (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити