image
 |  0 23 Жовтня 2020 | 16:50

З 1 листопада волинянам забороняють ловити рибу

З першого листопада 2020 року на водоймах Волині розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2021 року.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

З настанням холоду у водоймах відбуваються великі зміни, які впливають на поведінку підводних мешканців. При зниженні температури у водоймах починається зимова міграція риби до місця зимівлі. В цей період у водних біоресурсів різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюється інтенсивність росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники, обмін речовин в організмі підтримується за рахунок накопичених влітку жирових запасів. В цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.

Зимувальна яма – місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер в зимовий період. При зниженні температури у водоймах нижче 8 градусів починається зимова міграція до місця зимівлі. У риби різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюється інтенсивність росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники.

Зважаючи на такі біологічні особливості водних біоресурсів та з метою їх збереження у зимовий період, Волинський рибоохоронний патруль визначив водойми та місця, де вводиться заборона на рибальство. Крім того, створено карту заборонених ділянок для вилову водних біоресурсів, яка включає зимувальні ями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хамська охорона та ігнор громади: як Зеленський «поспілкувався» з волинянами?

Особи, які нехтуватимуть даною забороною, будуть притягнуті до відповідальності. Крім того, порушнику доведеться відшкодувати збитки за кожну незаконно виловлену рибу. За добування риби на зимувальних ямах передбачена адміністративна відповідальність за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Якщо вилов здійснюється забороненими знаряддями лову - ч. 4 ст. 85 КУпАП. Штраф - до 680 грн.

Волинський рибоохоронний патруль закликає всіх рибалок-любителів та рибалок-спортсменів дотримуватись заборони на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. В разі виявлення порушень особи будуть притягнуті до відповідальності відповідно до норм діючого законодавства. Про зафіксовані порушення прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії»: (067) 360-78-40.

Довідкова інформація

Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блесніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити