image
 |  2 24 Червня 2021 | 11:13

З 24 червня в'їзд до Польщі з України тільки з обов'язковим карантином

Польський уряд повернув обов'язковий карантин для всіх, хто прибуватиме з-поза країн Шенгену.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl», нові зміни почнуть діяти з опівночі, 24 червня. Відповідне розпорядження уряду вже опубліковане.

Це означає, що тепер не буде можливості уникнути відбування карантину по приїзду з України до Польщі, здавши протягом 48 годин Covid-тест з негативним результатом.

Всі, хто прибуватиме до Польщі з-поза країн, що входять до Шенгенської зони, автоматично відправлятимуться на 10-денний карантин. Скоротити його можна буде, тільки здавши Covid-тест з негативним результатом через 7 днів.

Згідно з попередніми розпорядженнями, обовязковий карантин стосувався тільки тих, хто приїжджав до Польщі з Бразилії, Індії, країн Африки та Великобританії. Тепер до них додалися й ті, хто прибуватиме з країн, що не входять до Шенгенської зони.

Водночас від карантину будуть звільнені діти до 12 років, яких супроводжуватимуть повністю вакциновані від коронавірусу дорослі, а також самі вакциновані двома дозами дорослі (1 доза у випадку вакцини Johnson & Johnson).

Запровадження карантину для тих, хто приїжджає з-за меж Шенгену, пояснили необхідністю захиститися від нових варіантів COVID-19, які можуть потрапити до Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірвані дахи і затоплені вулиці: Польщею прокотився потужний буревій (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити