image
 |  4 25 Березня 2021 | 08:32

З 25 березня Індія призупинила експорт CoviShield, яку використовує Україна, – Reuters

У країні вирішили спочатку забезпечити вакциною власних громадян, а вже потім поставляти її на експорт.

Про це повідомляє «УНІАН».

Індія тимчасово призупиняє основний експорт вакцини від коронавірусу AstraZeneca, яку виробляє Індійський інститут сироватки. Причиною такого рішення стала необхідність задоволення внутрішнього попиту на препарат.

Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела.

Дане рішення вплине на поставки вакцин в рамках механізму COVAX, який використовують понад 180 країн. Препарат тимчасово припинять експортувати вже з 25 березня.

«Ніякого експорту, нічого до тих пір, поки ситуація в Індії не стабілізується. Уряд не стане використовувати такий великий шанс у той момент, коли так багато людей потребують вакцинації в Індії», - повідомляють джерела агентства.

Відзначається, що затримку препарату раніше вже відчули Бразилія, Великобританія, Марокко й Саудівська Аравія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індійську вакцину в Україні зареєстрували на «прокладку», власник якої прописаний на… пустирі (ФОТО, ВІДЕО)

Уряд Індії раніше на цьому тижні вирішив розширити кампанію вакцинації в країні, включивши з 1 квітня в неї осіб, старше 45 років. Нині в Індії зареєстровано 11,7 мільйона випадків коронавірусу, це найбільший показник у світі після США і Бразилії. В Індії вже ввели понад 51 мільйон доз вакцини: 47 мільйонів - AstraZeneca місцевого виробництва, решта - вакцина COVAXIN, розроблена в Індії компанією Bharat Biotech.

Як відомо, вакцину з Індії зараз використовує Україна. Йдеться про CoviShield - індійську версію AstraZeneca.

Раніше в середу голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що поставка наступної партії вакцини від коронавірусу CoviShield (AstraZeneca) до України може бути відкладена на певний термін.

За словами Радуцького, причиною цього стала інформаційна кампанія, розгорнута проти цієї вакцини в Україні. Парламентарій зазначив, що МЗС отримав лист від посольства Індії, в якому підкреслюється неприпустимість дискредитаційних заяв щодо Індії як виробника медичних препаратів і вакцини AstraZeneca (CoviShield), що поставляються до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За індійським вакцино-скандалом – китайський: у «Медзакупівлях» прокоментували заяву «Лекхіму»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити