image
 |  4 24 Березня 2021 | 21:21

За індійським вакцино-скандалом – китайський: у «Медзакупівлях» прокоментували заяву «Лекхіму»

Державне підприємство «Медичні закупівлі України» заявляє про відсутність підстав для прийому вакцин проти коронавірусу, які група компаній «Лекхім» планує доставити в Україну 25 березня.

Як передає «Укрінформ», про це «Медзакупівлі» повідомили у Фейсбуці.

Держпідприємство підкреслює, що, згідно з умовами договору, постачальник не менш ніж за 3 робочі дні до дати поставки зобов’язаний надати вичерпний перелік документів, що включає сертифікат якості (аналізу) серії продукції, реєстраційне посвідчення, сертифікат походження від виробника, відомості про прекваліфікацію ВООЗ та/або реєстраційне посвідчення від компетентного органу однієї із визначених країн, пакувальний лист і документ, що підтверджує дотримання холодового ланцюга, тощо.

«Станом на 24.03.2021 такий перелік документів не був наданий. Отже, немає підстав до прийняття продукції. У разі отримання всіх необхідних документів, ДП «Медзакупівлі України» готове перевірити та надати підтвердження/зауваження по ним у межах строків, визначених договором», - заявляють у компанії.

Повідомляється також, що «Медзакупівлі України» надіслали Міністерству охорони здоров’я запит на підтвердження відповідності даних щодо ефективності, зазначених у реєстраційному досьє заявника, умовам договору. Відповідь від МОЗ ще очікується.

Також повідомляється, що «Медзакупівлі» поінформували «Лекхім» щодо порушення строку поставки продукції та застосування пені за кожен день прострочення починаючи з 6 березня до моменту поставки продукції. Згідно з договором, у разі порушення строку поставки, непередачу (несвоєчасну передачу, повернення з підстав, встановлених договором) продукції, постачальник сплачує замовнику пеню у розмірі 0,1% від ціни продукції, строк поставки якої порушено, за кожний день прострочення.

Крім того, за порушення строку поставки продукції понад 30 календарних днів постачальник додатково сплачує штраф у розмірі 7% від ціни продукції, строк поставки якої порушено, додали на держпідприємстві.

Як повідомлялося, група компаній «Лекхім» анонсувала прибуття першої партії вакцини проти коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech до аеропорту «Бориспіль» 25 березня о 19:15. При цьому «Лекхім» заявляє, що ДП «Медичні закупівлі України» не повідомило про свою готовність прийняти вакцину та про місце поставки товару.

Спочатку анонсувалося, що перша партія вакцин Sinovac Biotech має надійти в Україну 15 березня. В першому транші очікується поставка 700 тис. доз вакцини. Всього компанія має поставити 1,9 млн доз вакцини китайського виробника Sinovaс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індійську вакцину в Україні зареєстрували на «прокладку», власник якої прописаний на… пустирі (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити