image
 |  4 6 Квітня 2023 | 12:51

«З божою поміччю»: Митрополит Павло, який служив на Волині, володіє двома будинками, автомобілями та сільськогосподарським підприємством

Після оголошення вироку – 60 діб домашнього арешту – Паша Мерседес повідомив, що у його будинку немає ні світла, ні тепла, та й спати там неможливо. Журналісти Bihus.info з’ясували, чим володіє колишній настоятель Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району, екс-намісник Києво-Печерської Лаври митрополит УПЦ МП Павло Лебідь (відомого як Паша «Мерседес»).

Про це повідомляє Bihus.info, - пише ВолиньUA.

У селі Вороньків колишньому наміснику Києво-Печерської лаври належить двоповерховий будинок. Саме в ньому Паша Мерседес і проведе свій домашній арешт. Його площа становить 580 квадратних метрів, а побудований він на ділянці площею 40 соток. на ділянці також розташований гостьовий будинок, площею 170 квадратів.

У 2016 році маєток виставляли на продаж. Тоді його оцінили у 1 300 000 доларів. Мовилося, що будинок мебльований роботами італійських та англійських майстрів. Але охочих придбати тоді не знайшлося.

Також у власності Павла (Петра Лебедя) є й особняк у Печерському районі столиці. Площа – 546 квадратних метрів. Окрім спальні-вітальні, там є своя турецька лазня, сауна, басейн та навіть ліфт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Волиньради ініціюють заборону московського патріархату та розірвання договору оренди землі із Зимненським монастирем

Аби добиратися до своїх домоволодінь колишній намісник Києво-Печерської лаври зібрав непоганий автопарк. До слова, коментуючи свою автівку за мільйон, митрополит допитувався: "а що, священник має йти пішки?".

Також журналісти з'ясували, що митрополит Павло може бути справжнім власником агрофірми "МПЛ Агро". Яка за документами належить Олександру Матвієнку та має у користуванні понад 500 земельних ділянок на території Київської та Чернігівської областей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити