image
 |  4 22 Липня 2020 | 17:28

З ініціативи ВО «Свобода» Шацька районна рада одноголосно стала на захист української мови

Шацька районна рада на сесійному засіданні 22 липня підтримала звернення до президента та Верховної Ради щодо неприпустимості прийняття антиукраїнського законопроекту № 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти».

Проєкт рішення вніс на розгляд сесії депутат районної ради від ВО «Свобода» Андрій Лисий.

Як зауважив у коментарі «ВолиньUA» голова Шацької районної організації ВО «Свобода», депутат райради Андрій Лисий, проєкт був внесений на розгляд чергової сесії при формуванні порядку денного чергової сесії. Зважаючи на останні події в українському парламенті та під його стінами, депутати райради підтримали таку пропозицію.

Одноголосно підтримала сесія і сам проєкт звернення до  до президента та Верховної Ради щодо неприпустимості прийняття антиукраїнського законопроекту № 2362 нардепа від «Слуги народу» Максима Бужанського, який передбачає скасування з 1 вересня 2020 року переходу учнів 5-11 класів українськомовних шкіл на українську мову навчання та надання дозволу викладати навчальні предмети в українських школах російською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька міськрада виступила проти антиукраїнського закону Бужанського

Депутати Шацької районної ради зокрема закликали:

– Президента України Володимира Зеленського – проявити державну відповідальність і політичну волю й не допустити прийняття цього законопроекту;

– Голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова – зняти русифікаторський законопроект № 2362 із розгляду та припинити дискусії, які підважують державний статус української мови, раз і назавжди;

– кожну депутатську фракцію та групу у Верховній Раді України, усіх народних обранців у парламенті у разі винесення законопроекту № 2362 на пленарне засідання – виступити на захист української мови і української освіти і проголосувати «Проти».

«За» підтримку такого звернення проголосували 19 із 19 присутніх на сесії депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волиньраді зареєстрували проєкт звернення на захист української мови

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити