image
 |  2 25 Вересня 2019 | 11:35

З ініціятиви свободівців Львівська облрада засудила силовий розгін акції проти ввезення російського вугілля

24 вересня 2019 року на сесії Львівської обласної ради депутати з ініціятиви фракції ВО «Свобода» засудили силовий розгін та затримання учасників акції протесту проти ввезення російського вугілля.

Про це інформує Вголос.

За наполяганням депутатів фракції ВО «Свобода», зокрема Олега Панькевича та Михайла Нискогуза, Львівська обласна рада повернулася до розгляду питання та ухвалила звернення до центральної влади, в якому вимагає відправити у відставку очільника обласної поліції В. Віконського та притягнути до відповідальности за перевищення службових повноважень працівників підрозділів, які брали участь в розгоні активістів.

Як відомо, 1 вересня 2019 р. у с. Сілець Сокальського району на місцеву залізничну станцію прибули 113 вагонів з вугіллям із Російської Федерації. На знак протесту проти торгівлі з окупантом місцеві активісти, серед яких значна частина учасників російсько-української війни та місцеві шахтарі, організували мирну акцію протесту на місці перебування потягу. 21 вересня правоохоронці за вказівкою керівництва ГУ НП у Львівській області силоміць розігнали мирних учасників протесту. 28 осіб було затримано нібито через хуліганські дії, проти них відкрито кримінальні провадження. 

Читайте також: Скандальне російське вугілля: львів’яни вимагають відставки глави Нацполіції області (ВІДЕО)

Нагадаємо, що депутати Львівської обласної ради від ВО «Свобода», учасники російсько-української війни Михайло Нискогуз, Андрій Чад, Михайло Ковалів зареєстрували проєкт звернення до центральних органів влади, в якому засуджують силовий розгін учасників акції протесту проти ввезення вугілля із Російської Федерації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити