image
 |  0 24 Жовтня 2018 | 06:44

З початку року любешівська поліція піймала понад 50 п'яних водіїв

54 водії з початку 2018 року притягнено працівниками Любешівського відділення поліції за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння за ч.1 ст..130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).
Про це пише у Фейсбук Любешівське відділення поліції ГУНПу Волинській області.
При цьому лише у вересні місяці оформлено 9 таких адміністративних матеріалів.
Об’єктивна сторона правопорушення за ч.1. ст..130 КУпАП передбачає такі діяння як керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також і передачу керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само і відмову особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.
Загальна сума накладених судами штрафів за керування у стані алкогольного сп’яніння становить 132600 гривень, за 18-ти матеріалами судами прийнято рішення про закриття адміністративних проваджень у зв’язку із відсутністю складів адміністративних правопорушень ( у порядку ч.1 ст.247 КУпАП), 15-ти випадках - адміністративні провадження закрито у зв’язку із закінченням строків розгляду (у порядку п.7 ст..247КУпАП).
 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські поліцейські долучились до акції проти наркотиків та психотропів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити