image
 |  162 29 Листопада 2023 | 08:28

З початку війни через Волинську митницю проїхало 26 тисяч авто для військових

З початку повномасштабної війни через Волинську митницю на територію України в'їхало 425 тисяч тонн гуманітарного вантажу і 26 тисяч автомобілів для військових.

Про це інформують у пресслужбі митниці.

 Від березня 2022 року волинські митники оформили майже 55 тисяч декларацій про визнання вантажів гуманітарною допомогою. За ними в Україну було ввезено майже 425 тисяч тонн благодійних пожертв від донорів з усього світу. Серед них - понад 26 тисяч транспортних засобів, отримувачами яких стали військові чи правоохоронні формування, що беруть участь у відсічі російській збройній агресії.

Водночас митники інформують, що з 1 грудня форма декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, зміниться. При цьому до 31 березня 2024 року встановлено перехідний період, протягом якого декларацію можна подавати без зазначення унікального коду гуманітарної допомоги, який надається автоматизованою системою реєстрації гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинського чиновника судили за розголошення службової інформації у сфері оборони

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити