image
 |  2 8 Серпня 2022 | 12:01

З порту "Південний" вийшло перше з лютого судно з українським продовольством

У ході реалізації "зернової ініціативи" вранці 8 серпня з порту "Південний" вийшло перше з 24 лютого судно з українським продовольством – балкер SACURA прямує до Італії.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України у Facebook.

Судно об'єдналося в караван із балкером ARIZONA, яке відправилось з порту "Чорноморськ" в Нідерланди. На борту обох суден 60 тис тонн агропродукції.

"Сьогодні до реалізації Ініціативи повноцінно залучено найбільший український порт – "Південний". Таким чином усі порти Великої Одеси задіяні для експорту агропродукції.

Наразі наша ціль – нарощування перевалки в портах. Протягом 2-х тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу", - заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Працюємо з гарантами домовленостей, щоб "зерновий коридор" працював безперебійно і були дотримані усі безпекові вимоги до судноплавства", - додав міністр.

"Не враховуючи відправлених сьогодні суден, в рамках реалізації домовленостей з портів уже вийшли 8 суден з українською агроподукцією", - додали в міністерстві.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити