image
 |  4 21 Квітня 2021 | 07:11

За 40 кілометрів від Луцька розриють кар'єр

За результатами попередніх досліджень у межах Західної ділянки Сокілського родовища піску передбачають залучити до промислової розробки запасів категорії B і C1.

Повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля, опублікували у газеті «Твій вибір» від 18 березня.

Враховуючи гірничо-геологічні умови розробки, технологічні особливості видобування пісків, а також досвід розробки подібних родовищ, прийняли комбіновану систему розробки з поперечним просуванням вибоїв і поздовжним суцільним просуванням фронту робіт із застосуванням екскаваторів, бульдозерів, автосамоскидів. Таку систему розробки вбачають найкращою для цих умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь «засвітилась» у масштабній схемі розкрадання лісу (ФОТО, ВІДЕО)

Виробнича потужність підприємства передбачена в об'ємі 45 тисяч м3 піску на рік. Проєктна площа розробки становить 20,83 гектара. Термін розробки – 20 років. Родовище планують розробляти з наступною рекультивацією виробленого простору. Розробку корисної копалини планують вести протягом теплого періоду року, що становить 9 місяців.

Запаси піску в контурі кар'єра станом на 1 січня 2021 року становлять 914,1 тисячі м3.

Суб'єкт господарювання – ТОВ «Надра»; директор Патлашинський Роман Ярославович.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити