image
 |  148 4 Квітня 2024 | 18:13

За час війни на мінах підірвалися 289 цивільних, серед них 15 дітей

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну 289 цивільних загинули внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах, серед них 15 дітей.

Про це повідомив Клименко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Деокуповані території, райони, наближені до лінії фронту – у зоні найбільшого ризику. Там і проводиться основна роз’яснювальна робота. Але все ж в силу різних причин, на жаль, втрачаємо людей. 289 осіб загинуло внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах, з них 15 дітей".

За словами Клименка, на мінах підриваються сільські жителі, які намагаються обробити поля, не дочекавшись офіційного дозволу від влади, та ті, хто "просто ігнорує всі заборони й ходить на небезпечні ділянки зібрати гриби, наприклад, чи просто прогулятися".

Також міністр розповів, що є й ті, хто знаходять міну чи якийсь боєприпас і намагаються його розібрати прямо на місці або ж несуть додому.

"Навіщо – питання відкрите. Але за цю незрозумілу цікавість люди платяться як здоров’ям, так і життям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: білорусь передала школам на окупованих територіях пропагандистську літературу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити