image
 |  0 5 Липня 2018 | 18:34

За добу поліція зафіксувала два факти травмування неповнолітніх струмом

У Чернігівській області школярка залізла на вагон електрички. В результаті дівчина отримала ураження електричним струмом та опіки 30 відсотків тіла. В Київській області підліток намагався зробити фото на верхівці залізничного мосту. Від отриманих травм хлопець помер. Загалом протягом цього року струмом травмовано 12 дітей.
Про це «ВолиньUA» повідомила прес-служба Національної поліції України.
Поліцейські звертаються до батьків з проханням роз'яснювати підліткам, що трамваї, вагони електричок  та тролейбуси – це транспорт підвищеної небезпеки, на даху якого розміщене обладнання високої напруги. Воно несе смертельну загрозу, навіть якщо людина не контактує з так званими струмоведучими частинами.
Загалом протягом поточного року зафіксовано 11 фактів травмування дітей струмом, де потерпілими стали 12 неповнолітніх. Двоє дітей від отриманих травм померли.
Цієї доби зафіксовано два випадки травмування неповнолітніх.
У Чернігівській області четверо неповнолітніх вирішили скоротити шлях та піти до кафе залізничними коліями. Заради розваги восьмикласниця залізла на один із вагонів, які стояли без потяга. В результаті школярка отримала ураження електричним струмом.

Неповнолітню доправили до лікарні. Медичні працівники діагностували у дівчини опіки 1-3 ступеня, опіковий шок другого ступеня. Наразі дівчина отримує повну медичну допомогу.

На Київщині компанія  молодих людей гуляла на вокзалі. Один із хлопців вирішив дістатись до верхівки залізничного мосту, щоб зробити фото. Юнака  вразила дуга високовольтної лінії, напругою майже 10 тисяч вольт. Підлітка доправили до лікарні, однак медикам не вдалося врятувати життя 15-річного школяра.

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження. Тривають досудові розслідування.
Дорослі, не залишайтеся байдужими до подібних ситуацій. Ваша пильність та відповідальність може врятувати дитяче життя.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити