image
 |  0 22 Липня 2021 | 21:20

За два тижні лучани 152 рази скаржилися на сморід у місті (ВІДЕО)

152 звернення від жителів Луцької громади за останні два тижні надійшли на «гарячу лінію» міської ради, щодо неприємного запаху.

Про це «Суспільному» розповіла заступниця директора центру надання адмінпослуг Тетяна Книш.

Кількість скарг в обласному центрі зросла під час спеки.

Неприємний запах періодично з’являється в різних частинах обласного центру. Зі слів Тетяни Книш, цього року скарги від лучан почали надходити в кінці травня.

«Позавчора за день мали 18 звернень, вчора вже більше 20-ти. В основному, це село Липляни, далі від села йде по маршруту : вокзал, 40-й мікрорайон, 33-й, вулиця Івана Франка», – розповідає заступниця директора ЦНАП.

Начальниця управління екології міста Оксана Лисак телефоном розповіла Суспільному, що можлива причина неприємного запаху в обласному центрі нині одна – очисні споруди у селі Липляни, що межує з Луцьком.

Директор «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк коментуючи ситуацію з неприємним запахом розповів, що сморід містом шириться не від очисних споруд, а від сировини, яка там є.

«Ні насосне обладнання, ні бетонні конструкції, ні інші елементи очисних споруд не є джерелом викидів. Джерелом викидів є сировина. На превеликий жаль, та стічна вода, яка заходить на очисні споруди в рази перевищує ті нормативні значення. Які повинні туди приходити», – каже Віктор Гуменюк. З його слів, частини вини за вміст очисних лежить на користувачах каналізації міста.

Наразі на очисних спорудах в селі Липляни проводять підготовку до їх реконструкції. Це могло збільшити об’єми викидів в атмосферне повітря, каже Віктор Гуменюк. Додає: за два літні місця підприємство не перевищило дозволених законодавством норм. Реконструкція, яка почнеться наступного року, каже, зменшить викиди і неприємний запах від очисних споруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинському медичному центрі проведуть оцінку корупційних ризиків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити