image
 |  2 29 Травня 2018 | 08:51

За фактами незаконної порубки дерев у Шацькому національному парку завели кримінал (ДОКУМЕНТ)

За фактом незаконної порубки дерев на території рекреаційного пункту «Гушівський хутір», що знаходиться на території Шацького національного природного парку, розпочате кримінальне провадження.
Про це «ВолиньUA» повідомив перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик.
Зі слів Олександра Пирожика, таку відповідь він отримав від прокурора області Анатолія Коцури за результатми розгляду його депутатське звернення з цього приводу.
Зокрема, як вбачається з відповіді прокурора області, 15 травня 2018 року Головне управління Національної поліції в області розпочало кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 Карного кодексу України («Злочини проти довкілля. Незаконна порубка лісу»).
Санкція цієї статті Карного кодексу передбачає штрафні санкції від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арештом на строк до 6 місяців, обмеженням волі на строк до 3-х років, або ж позбавленням волі на той самий строк.
Читати також: «Лісова мафія» на Волині: «дерибан» голови ОДА за лічені дні до відставки (ФОТО, ДОКУМЕНТ)
За інформацією прокурора області, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області, процесуальне керівництво – прокурорами прокуратури області.
Доводи щодо можливих інших інших порушень природоохоронного законодавства перевірятимуться у ході розслідування вказаного кримінального провадження.
Читати також: «Лісова мафія» на Волині: «дерибан» Шацького природного парку. Частина 2
Про результати розгляду звернення поінформовано також депутата Шацької районної ради Лілію Забродоцьку, яка скерувала до Олександра Пирожика відповідний депутатський запит, підтриманий сесією Шацької районної ради.
Читати також: «Лісова мафія» на Волині: територію Шацького НПП хочуть поділити на три. Для чого? Частина 3
 

Читати також: «Лісова мафія» на Волині: Шацький національний парк окуповують комерсанти

Читати також: А що, вас «жаба давить», що в парку бізнес починає господарювати? – Савченко шацьким депутатам

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити