image
 |  0 12 Січня 2019 | 10:23

За харчування у луцьких школах і садках іногородніх дітей – платитимуть більше

Харчування дітей з сіл у луцьких школах і садочках відтепер коштуватиме більше.

З 1 січня 2019 року з міського бюджету компенсовують частину вартості обідів у навчальних закладах лише за луцьких дітей, – пише Перший.

Такі рішення ухвалили на виконавчому комітеті Луцької міської ради 7 листопада і 6 грудня 2011 року.

«Витрати на харчування у садочках для усіх однакові. Для дітей до трьох років – 25 гривень на день, від трьох до семи – 30 гривень. Але для батьків, які прописані в Луцьку або є платниками податків тут, з міського бюджету компенсовується 40%, тобто вони платять за харчування 60% від вартості, а решта – 100%», - пояснила очільниця міського управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

При цьому рішення виконкому передбачає, що територіальні громади можуть укладати договір з Луцькою міською радою і платити 40% від вартості харчування дітей у ДНЗ з бюджету. Тоді батькам з сіл потрібно буде сплачувати 60% - так само, як і батькам з міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині відділ освіти незаконно здав в оренду ДНЗ

Таке ж правило з 1 січня діє і в міських школах.

У луцьких навчальних закладах тепер просять приносити будинкові книги або підтвердити, що батьки сплачують податки в обласному центрі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити