image
 |  0 30 Березня 2020 | 16:35

За кожним волинянином, який перетнув кордон, слідкує поліція

Із кожним хто перетинає український кордон підписується пам’ятка про самоізоляцію. У випадку порушення цих санітарних норм поліція буде штрафувати.

Про це під час брифінгу, 30 березня, розповіла заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак.

«Приблизно 10 тисяч осіб вже перетнули наші пункти пропуску. Кожної доби збирається інформація про цих людей. Всі вони підписують пам’ятку про самоізоляцію. Ті у кого проявляються медичні показники, ними відразу займаються медики. Решту довозять додому чи самотужки добираються до місця проживання», - розповіла Тетяна Щербак.

Чиновниця додала, що місцева поліція контролює кожного хто перетнув кордон і має перебувати дома на самоізоляції.

Нагадаємо, що у випадку порушення санітарно-гігієнічні норми загрожує штраф - від 17000 гривень до 34000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не дотримуючи дистанції і без масок: як тисячі людей перетинали «Ягодин»

Так, 27 березня, українці, побоюючись залишитися на «чужині», масово, і без будь яких засобів захисту ринули на пункти пропуску – аби потрапити в Україну до закриття кордону. Потім вони роз'їдуться домівками, і тоді можна лише гадати наскільки швидко вірус буде розповсюджуватись вже у нас. Адже, навряд більшість цих людей мають умови для самоізоляції. 

Тоді у Волинській ОДА інформували, що скупчень - немає.

"Інформація про накопичення людей у Польщі поблизу перетину кордону «Дорогуськ-Ягодин», де очікують транспортування тисячі українців – не актуальна", - йшлось у повідомлені.

В той же час, на Волині односельчани акивно «здають» поліції заробітчан, які не самоізолювались. Відповідальність за скоєне правопорушення передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень, на посадових осіб-34-170 тисяч гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити