image
 |  2 15 Квітня 2019 | 21:02

За минулі вихідні волинські пожежники ліквідували 22 пожежі

13-14 квітня рятувальники підрозділів Управління ДСНС у Волинській області ліквідували 22-і пожежі, 10 з яких виникли в екосистемах.

Про це повідомляє У ДСНС України у Волинській області.

Зокрема 13 квітня о 00:37 до служби порятунку надійшло повідомлення, що в селі Озеро Ківерцівського району горить дерев’яний житловий будинок. За викликом на місце події прибули працівники 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Ківерці та місцева пожежна команда села Журавичі, які ліквідували пожежу о 01:05. Під час гасіння пожежі отримала опіки верхніх кінцівок обох рук громадянка 1977 р.н. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електромережі.

Того ж дня вечірньої пори у місті Нововолинськ на території мікрорайону Шахтарський виникла пожежа між третім та четвертим поверхами в під’їзді п’ятиповерхового житлового будинку. Вже за 4 хвилини до місця події прибули працівники 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини, які в апаратах на стисненому повітрі ліквідували загорання. Вогнем знищено дитячий візок, пошкоджено внутрішнє облицювання стін під’їзду. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За тиждень на Волині трапилось 126 пожеж

14 квітня в селі Скреготівка Ківерцівського району виникла пожежа в дерев’яній господарській споруді. Погасили полум’я працівники 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Ківерці та місцева пожежна команда селища Цумань. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електромережі.

Крім того, рятувальники ліквідували 10 пожеж в екосистемах, які виникли на території Устилузької ОТГ Володимир-Волинського, Литовежської сільської ради Іваничівського, Люблінецької ОТГ Ковельського, Носачевичівській сільської ради Рожищенського та Селецької сільської ради Турійського районів. Усі загорання ліквідовані. Пожежі трапилися внаслідок необережного поводження з вогнем невстановлених осіб.

Рятувальники нагадують громадянам, що випалювання сухої рослинності завжди пов’язане з ризиками перекидання вогню на розташовані поруч будівлі, лінії електропередач, торфополя та лісові насадження, а продукти горіння небезпечні для людського здоров’я та довкілля. Обирайте безпечні способи господарювання, пам’ятайте, що самовільне випалювання посуші заборонено, а за такі дії передбачена адміністративна відповідальність.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити