image
 |  11 13 Грудня 2022 | 18:33

За пів року у Володимирі обіцяють запровадити електронний квиток

У 2023 році у транспортних засобах, які надають послуги по маршрутних перевезеннях у нашій громаді, буде запроваджено автоматизовану систему оплати проїзду.

Про це інформує сторінка громади.

12 грудня у Володимирській міській раді відбувся конкурс на відбір оператора електронних систем у Володимир-Волинській міській територіальній громаді.

На розгляд конкурсної комісії, яку очолив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, надійшли пропозиції від двох учасників: ТзОВ «Сіті Кард Систем» та ТзОВ «Ізі Софт».

Представниця ТзОВ «Сіті Кард Систем», яке встановило та обслуговує автоматизовану систему оплати проїзду у Луцьку та Костополі, детально розповіла як працює дана система, продемонструвавши наочно роботу валідатора, з допомогою якого оплачуватиметься проїзд.

Після впровадженої автоматизованої системи пасажир зможе оплатити за проїзд кількома способами: придбавши транспортну картку у терміналі (учасник конкурсу запропонував встановити у Володимирі три таких термінали), зчитавши QR-код з мобільного додатка або електронного квитка або ж з допомогою безконтактної оплати NFC банківською карткою.

Автоматизована система дасть можливість здійснювати gps-моніторинг, завдяки чому можна відстежувати рух автобуса у реальному часі в спеціальному додатку. Така система передбачає встановлення відеоспостереження у транспортних засобах, а також аудіосповіщення про наступну зупинку із зазначенням її назви.

Представники іще одного учасника конкурсу ТзОВ «Ізі Софт» під час презентації розповіли, що їхня компанія обслуговує дві сотні валідаторів у громадському транспорті Одеси й поки що не має великого досвіду у запровадженні автоматизованої системи. Також запропоновані компанією пристрої не мають технічної можливості оснастити автобуси відеоспостереженням та аудіосповіщенням.

У підсумку обговорення двох пропозицій комісія визначила переможцем конкурсу ТзОВ «Сіті Кард Систем».

Зазначимо, що встановлення обладнання для системи валідування проїзду не передбачає додаткових витрат ні з боку перевізника, ні органу місцевого самоврядування, адже здійснюватиметься виключно за кошти оператора електронних систем. Обслуговуватиме пристрої у маршрутках сервісно-технічна служба, яку створять у Володимирі. З оплати кожної поїздки обслуговуюча компанія отримуватиме 8 відсотків комісії, при цьому для пасажирів тариф залишатиметься незмінним.

Відтак орієнтовно за пів року у громадському транспорті Володимира запрацює електронний квиток. Завдяки автоматизованій системі оплати проїзду значно простіше можна буде здійснювати моніторинг пасажиропотоку, зокрема серед пільгових категорій, проїзд яких частково відшкодовується з місцевого бюджету громади.

Іще одна важлива зміна для пасажирів пільгових категорій – це те, що вони зможуть користуватись маршрутним транспортом по усіх напрямках, а не лише на окремих пільгових рейсах, як це відбувається зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатська комісія у Володимирі відхилила проект рішення, яким хотіли лишити назву вулиці в честь голови сільради радянських часів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити