image
 |  4 7 Липня 2020 | 19:30

За позовом Медведчука цієї п’ятниці суд може заборонити книгу Кіпіані «Справа Василя Стуса»

Цієї п’ятниці суд може заборонити книгу «Справа Василя Стуса», яку написав журналіст та історик Вахтанг Кіпіані.

Про це написала на своїй сторінці в мережі Фейсбук Народний депутат України від ВО "Свобода" Оксана Савчук.

"Медвечук позивається до суду заборонити книгу про Василя Стуса. Спочатку депутати від Опозиційної платформи їздять до Москви, називають Героїв України фашистами, а тепер ще й книги хочуть заборонити. Буцімто, вони загрожують їхній честі та гідності. А то нічого, що в книзі В.Кіпіані описано реальні події і чітко сказано, хто такий Медведчук насправді.

Чи є гідність у такого народного депутата не любити все українське? Чи є в нього честь зливати державні інтереси Росії?

Цієї п’ятниці суд може заборонити книгу «Справа Василя Стуса», яку написав журналіст та історик Вахтанг Кіпіані. Засідання відбудеться о 10:00 год. в Дарницькому районному суді Києва", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Криму визнали плачевну ситуацію з якістю води: з кранів тече глина з піском (ФОТО)

Як вважає Оксана Савчук, усе це - прямий тиск на свободу слова і право громадян знати історичну правду, яка ніколи не була зручна проросійським силам. 

"А тим часом Конституційний Суд взявся до розгляду закону про мову. За поданням 51 народного депутата (серед яких більшість від ОПЗЖ). Розгляд продовжать у четвер, 9 липня.

Питання української мови – принципове. Україну знову намагаються поділити за мовною ознакою. Цей сценарій ми вже бачили і він не пройшов. Гуртуймося за захист та розвиток української мови!" - додає народний депутат України від ВО "Свобода".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити