image
 |  0 30 Червня 2020 | 19:49

За тиждень волинські рибпатрульні викрили 29 порушень Правил рибальства (ФОТО)

У період з 22 по 30 червня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 29 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 17 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та дев’ять – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено три акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

«За даний період на порушників накладено 816 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили вісім од. заборонених знарядь лову та ще 21 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 25 червня державні інспектори провели рибоохоронний рейд на водойми Любомльського району Волинської області. Так, близько першої години спільно з працівниками УТМР викрито двох громадян, що здійснювали вилов водних біоресурсів трьома лісковими сітками. Інцидент стався на оз. Мале Згоранське, поблизу с. Заозерне Любомльського району.

Того ж дня близько 5 години на оз. Велике Згоранське, поблизу с. Згорани Любомльського району виявлено громадянина, який ставив мисинову сітку для вилову риби. Завдяки оперативності рибпатрульних порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На усіх викритих осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

27 червня завдяки зверненню небайдужих рибалок на Турському водосховищі Ратнівського району Волинської області викрито грубе порушення правил рибальства. Близько 4 години житель смт Заболоття здійснював вилов риби з човна мисиновою сіткою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опади продовжують рятувати Світязь

На порушника оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі у суд для притягнення до відповідальності.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За тиждень волинські рибпатрульні викрили 23 порушення Правил рибальства: що порушували?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити