image
 |  2 1 Листопада 2020 | 08:48

За три дні у Франції вбили паламаря і розстріляли православного священика

У французькому Ліоні нападник тяжко поранив із вогнепальної зброї священника, коли той закривав церкву.

Про це інформує Радіо Свобода.

Зараз священник грецької православної церкви - у тяжкому стані, йому надають медичну допомогу. Район, де стався інцидент, перекритий. 

Наразі французькі правоохоронці не кваліфікували напад як теракт. 

Також повідомляється, що силовики затримали підозрюваного. За словами прокурора, затримана особа відповідає описам свідків. Підозрюваний не мав при собі зброї під час затримання. 

Постраждалий священник є громадянином Греції. Він перебуває в лікарні з пораненнями, які загрожують його життю. Відомо, що нападник двічі вистрелив священнослужителю в живіт із мисливської рушниці. 

Причини нападу поки невідомі. 

Інцидент стався біля церкви Благовіщення Діви Марії, що перебуває в юрисдикції Константинопольського Вселенського патріархату і діє переважно для вірян-греків за національністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліві радикали знищують Західну цивілізацію

Як нагадує "Європейська правда", раніше у Франції взяли під варту 35-річного чоловіка, якого підозрюють у контактах із виконавцем теракту у Ніцці, в якому були вбиті троє людей.

Теракт в базиліці Ніцци стався в четвер, 29 жовтня, вранці. Нападник приїхав до міста поїздом рано в четвер вранці і пішов до церкви, де вдарив ножем і вбив 55-річного паламаря та відрізав голову 60-річній жінці.

Він також важко поранив 44-річну жінку, яка встигла втекти до сусіднього кафе і підняти тривогу, перш ніж померла. 

Потім прибула поліція, яка намагалася затримати нападника, що кричав "Аллах Акбар", і вистрілила та поранила його. Підозрюваний перебуває у лікарні у важкому стані.

Нападник, виходець із Тунісу, за даними слідства прибув до Франції з Італії, де йому було виписано припис залишити країну в семиденний термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали луцькі підземелля під костелом святих Петра і Павла (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити