image
 |  5 17 Грудня 2018 | 20:57

За участь в Об`єднавчому соборі у Кіріла відсторонили вже шістьох священнослужителів

Зібрання УПЦ Московського патріархату заборонило священнослужіння двом митрополитам та чотирьом клірикам за участь в Об’єднавчому соборі 15 грудня.

Про це повідомляє ZIK із посиланням на прес-службу вже так званої УПЦ МП.

«Із сумом повідомляємо, що за ухилення в розкол священний синод вимушений був звільнити від управління єпархією та накласти заборону в священнослужінні на Преосвященного митрополита Вінницького і Барського Симеона, а також заборонити в священнослужінні Преосвященного митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра», – йдеться у зверненні, підписаному Онуфрієм, який називає себе митрополитом Київським і всієї України.

Окрім того, повідомляється, що заборонено служіння чотирьом клірикам – за участь у богослужінні в Андріївській церкві 13 грудня за участю екзарха Константинопольського патріархату, а також за участь в Об’єднавчому соборі 15 грудня.

«На підставі 10, 11 та 39-го правила святих Апостолів, 2-го правила Антиохійського собору, за ухилення у розкол, грубе порушення присяги священнослужителя, Постанови Собору єпископів Української православної церкви від 13 листопада 2018 року і рішень Священного синоду Української православної церкви від 13 листопада та 7 грудня 2018 року, заборонити у священнослужінні таких кліриків Української православної церкви: архімандрита Дорофея (Маркевича), протоієрея Петра Зуєва, протоієрея Богдана Гулямова та протодиякона Ростислава Воробія без права причастя Святих Христових Таїн», – зазначається у повідомленні.

Як відомо, 15 грудня у Києві відбувся Об’єднавчий собор, предстоятелем Православної церкви України став блаженнійший Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна заявив, що Томос порушує «права людей» і спричинить «релігійні протистояння»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити