image
 |  5 14 Лютого 2019 | 13:28

За заявою ВО «Свобода» відкрили кримінальну справу проти російського олігарха Бабакова

Одеське управління Служби безпеки України, за заявою обласної організації ВО «Свобода», відкрило кримінальне провадження проти співвласника АТ «Одесаобленерго», російського олігарха та члена Ради Федерації РФ Алєксандра Бабакова.

Про це інформує прес-служба Одеської обласної організації ВО «Свобода».

Справу кваліфікували за ст. 110 ККУ «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Зазначимо, Алєксандр Бабаков — російський олігарх і політик. Зараз — член Ради Федерації РФ, спецпредставник Путіна з питань взаємодії зі співвітчизниками за кордоном. 2014 року як депутат Державної Думи РФ від партії Путіна «Єдіная Росія» особисто голосував за ратифікацію договору про “прийняття” Криму та Севастополя до складу РФ, а також за супутній федеральний конституційний закон про утворення двох нових “суб’єктів” у складі РФ. Незважаючи на це, в Україні Бабаков зі своїми бізнес-партнерами досі володіють кількома обленерго, в тому числі одеським і київським, через свою компанію VS Energy та низку офшорних прокладок.

Нагадаємо, що звернення Одеської обласної організації ВО «Свобода» до Служби безпеки України щодо діяльності Алєксандра Бабакова в Україні було надіслане ще 9 січня 2019 року. Управління СБУ надало відповідь, мовляв, «заява не містить відомостей, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 110 КК України». Згодом, 22 січня 2019 року, Приморський районний суд Одеси зобов’язав Службу безпеки України розпочати досудове розслідування злочину скоєного Алєксандром Бабаковим, передбаченого ч. 3 ст. 110 ККУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбудемось олігархії – піднімемо економіку, – Руслан Кошулинський

«На сьогодні кримінальне провадження офіційно відкрите та відомості про нього внесені до ЄРДР. Підкреслюю, що ми вимагаємо саме націоналізації чи конфіскації частки VS Energy в українських обленерго на користь держави, як компенсацію за анексію Криму та ведення агресивної війни на Донбасі. Це лише початок. Боротьба проти цинічного, грабіжницького російського бізнесу в Україні продовжуватиметься всіма доступними нам методами», — зазначає представник Одеської обласної організації ВО «Свобода» Павло Кириленко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити